Kenelle kurssi on suunnattu?

Kurssi on suunnattu ammattikorkeakouluvalmiudet omaavalle henkilölle, joka on kiinnostunut perustamaan yrityksen Suomessa.

Kurssin suorittaminen ei vaadi varsinaista ennakkotietoa yrittäjyydestä Suomessa, mutta kiinnostus oman yrityksen perustamiseen ja alustavakin ajatus omasta liikeideasta ovat hyviä lähtökohtia kurssin aloittamiseen. Kurssin suorittaminen on helpointa läppärin tai pöytätietokoneen avulla johtuen monipuolisesta kurssisisällöstä. 

Taustalla mietiskelevä kukkaruukku, jonka edessä yrittäjyyttä kuvaavia esineitä, kuten: säästölipas, diagrammi, laskin, liiketila, laskin ja raha.

Kurssi kiteytetysti

Itsenäisesti suoritettavalla verkkokurssilla tutustutaan yrittäjyyteen Suomessa 12 eri teeman avulla ja täytetään liiketoimintasuunnitelma. Liiketoimintasuunnitelman avulla oppija voi pohtia kootusti omaa liikeideaansa ja jatkaa yrittäjyyden pohtimista paikallisen yritysneuvojan kanssa. Kurssi sisältää myös keskustelualueita, joissa opiskelijat voivat keskustella kurssin sisällöistä. Kurssilla on monipuolisesti erilaisia oppimissisältöjä ja tehtäviä. 

Kurssi on tehty englanniksi ja selkosuomella. Opiskelija voi valita hänelle paremmin sopivan kielivalinnan

Näin perustan yrityksen Suomessa -verkkokurssia on työstetty moniammatillisessa työryhmässä, johon kuului yrittäjyyden, pedagogiikan, kulttuurisen moninaisuuden ja verkkokurssien kehittämisen ammattilaisia. Kurssia pilotoitiin kohderyhmällä keväällä 2021 ja sitä jatkokehitettiin saadun palautteen perusteella.     

Oppimistavoitteet:

Opiskelijaa oppii yrittäjänä olemisesta Suomessa
– Saa kehitettyä omaa ideaa tai yritystä eteenpäin
– Saa palautetta muilta kurssilaisilta
– Saa yrittäjyydessä tärkeitä verkostoja – ja ehkä jopa uusia ystäviä
– Saa tehtyä koko liiketoimintasuunnitelman
– Saa 5 opintopisteen suorituksen

Miten opintojakso arvioidaan?

Verkkokurssi arvioidaan suoritetuksi hyväksytty / hylätty.

Kukkaruukku on hämmästänyt ja seisoo sateessa, toisella puolella paistaa aurinko ja siellä on puu, joka on täynnä euroja.

Mistä lähteä liikkeelle ohjaajana?

Tutustu verkkokurssiin! Voit itse suorittaa kurssin ja saat sen avulla kokonaiskäsityksen kurssista ja sen sisällöistä. Voit keskustella kurssista muiden ohjaajien kanssa saaden käytännönvinkkejä kurssista.

Ilmoittautuminen: https://tempo.humak.fi/ilmoittaudu-verkkokurssille/